Smažené cuketové květy s míchaným salátem

Smažené cuketové květy s míchaným salátem vedlejší

Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: 2 (1-5)
Počet porcí: 10


Ingredience


  • 600 g Cuketové květy   

Náplň do květů:

  • 600 g Ricotta   
  • 20 g Horeca Select Petržel listová, čerstvá   
  • 3 g Sůl kamenná   

Salát:

  • 400 g Horeca Select Salát Misticanza   

Emulze na salát:

  • 300 g Olej olivový extra panenský   
  • 100 g Ocet vinný, bílý  
  • 5 g Sůl kamenná   
  • 150 g Rajčata   
  • 50 g Cibule červená   
  • 20 g Horeca Select Petržel listová, čerstvá   
  • 5 g Piniové oříšky   
  • 10 g ARO Cukr krupice   

Těstíčko:

  • 150 g Mouka hladká
  • 50 g Vejce   
  • 5 g Sůl kamenná   
  • 300 g Voda perlivá   
  • 100 g Led   
  • 350 g Olej (na smažení)

Doplňky:

  • 300 g Citron
  • 300 g Cuketa zelená

Výrobní postup

Příprava náplně do květů (cca 5 minut):

Otrhané lístky petržele opláchneme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na jemné nudličky. V misce krátce promícháme riccotu s nudličkami petržele a ochutíme ji solí.                 

Příprava těstíčka (cca 10 minut):

V misce rozšleháme vejce se solí, přisypeme hladkou mouku a vymícháme husté těstíčko, do kterého zašleháme studenou perlivou vodu s ledem. Těstíčko musí být lehce tekoucí, aby ho na květech zůstala jen tenká vrstva.                

Příprava emulze (cca 30 minut):

Nejdříve spaříme rajčata a oloupeme je. Do vroucí vody na pár vteřin vložíme na špičce nakrojená rajčata a poté je přeložíme do studené vody s ledem. Z oloupaných rajčat vykrojíme jádřinec a výseče nakrájíme na pravidelné kostičky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno.  Listovou petržel omyjeme a otrhané lístky nakrájíme na nudličky. Piniové oříšky vložíme na pekáč s pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě na 165 °C do lehce nahnědlé barvy. V půběhu pečení je občas zamícháme. Do misky vložíme olivový olej, cukr, sůl, vinný ocet a meličkou vymícháme emulzi, do které těsně před servírováním vložíme nakrájené suroviny.                

Plnění a smažení květů (cca 15 minut):

Ochucenou náplní do květů naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a květy naplníme asi do poloviny. Olej na smažení nahřejeme na 165 °C. Postupně obalujeme celé naplněné květy v těstíčku a ihned je noříme do předehřátého oleje. V průběhu smažení květy obracíme. Usmažené květy necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.                

Příprava salátku a doplňku (cca 8 minut):

Salát trhaných lístků Misticanza propláchneme ve studené vodě a pomocí odstředivky odstraníme přebytečnou vodu. Omytý citron překrojíme na poloviny, překrojenou stranou ho položíme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Takto upravený citron použijeme jako doplněk při servírování. Omytou cuketu nakrájíme na hrubší kousky o velikosti cca 2 cm, které opečeme dozlatova na suché pánvi.

Servírování:

V misce krátce promícháme lístky salátků a opečené kousky cukety s emulzí a ihned je přeložíme na talíř. Osmažené cuketové květy naaranžujeme k pravé straně talíře.                


Smažené cuketové květy s míchaným salátem

Tipy kuchaře:   

  • Abychom měli těstíčko pěkně nasuflované, musí být hodně ledové.                
  • Používáme-li květy i s malým plodem cukety, obalujeme pouze květ. Cuketku ogrilujeme a nakrájíme na kolečka.