Maso z hrudní části patří do kategorie předního hovězího masa. Poskytuje dobře prorostlé a velice chutné maso s vyšším obsahem vaziva, které se ideálně hodí k vaření.


Hovězí hrudí

Věděli jste že..?

Hovězí maso obsahuje řadu látek důležitých pro lidský organismus? V první řadě je cenným zdrojem bílkovin a dodává tělu vitaminy skupiny B, které se mimo jiné podílejí na tvorbě červených krvinek. Zanedbatelný není ani obsah vitaminu D a E a dalších minerálních látek a stopových prvků, jako jsou hořčík, draslík, vápník, fosfor, železo, selen či zinek.

Nejvhodnější zelenina k hovězímu masu je vařená brokolice, kapusta, květák, celer, mrkev, červená řepa, cibule, česnek.


Znaky

Hovězí hrudí se rozděluje na tři části. Přední hrudí (neboli špička) se vyznačuje vysokým podílem prorostlého masa a obsahuje méně kostí, střed zahrnuje hrudní kost a je silně pokrytý tukem. Zadní část má nízký podíl kostí a je nejlibovější.

Využití

Hrudí je ideální volbou při přípravě silných vývarů. Vařené maso lze využít jako vložku do polévek, ale podává se také samostatně nebo s omáčkami. Hrudí lze upravit pozvolným pečením nebo dušením, například podlévané vínem nebo pivem či potřené česnekem nebo hořčicí. Využít je lze i k přípravě rolád.


Tipy ze sortimentu, akce a cena


Čerstvé maso v MAKRO

V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Recepty pro každého

Také máte rádi maso a drůbež, ale nevíte, co z konkrétního masa připravit? Zkuste naše recepty! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!