V profesionálních kuchyních jsou fritézy velmi využívaným spotřebičem, který umožňuje při celodenním provozu snadnou a efektivní přípravu smažených pokrmů. Hranolky, obalované řízky, ryby či různé druhy zeleniny se smaží zcela ponořené do horkého oleje – díky tomu teplo působí rovnoměrně, potraviny neabsorbují přebytečný tuk a jsou připraveny rychleji než při klasickém smažení na pánvi. V nabídce MAKRO naleznete široký sortiment profesionálních fritovacích zařízení v rozličných provedeních určených pro všechny typy gastronomických provozů.

Více o fritézách

  • Údržba

    Fritézy je třeba důkladně a pravidelně čistit, proto se při výběru konkrétního produktu zajímejte také o způsob údržby. Fritézy mohou být vybaveny vyjímatelnou nádrží na olej, nebo by k ní konstrukce alespoň měla umožňovat snadný přístup. Důležitý je i způsob vypouštění oleje, který se provádí pomocí přídavné hadice, v případě profesionálních fritéz pomocí ventilu.

  • Konstrukce

    Při nákupu fritovacího zařízení lze volit z různých typů konstrukcí – k nejprodávanějším patří fritézy klasické a se studenou zónou. V případě klasické varianty má olejová vana rovné dno, fritézy se studenou zónou jsou konstruovány do tvaru V – olej ve spodní části nedosahuje tak vysokých teplot, díky tomu nedochází k přepalování drobků a prodlužuje se životnost oleje.

  • Výkon

    Důležitým hlediskem, které má vliv na výslednou chuť a konzistenci pokrmu, je výkon fritézy, resp. příkon KW na litr oleje. Po vložení syrové případně mražené suroviny dochází k ochlazení horkého oleje – u zařízení s vyšším výkonem dosáhne olej rychleji požadované teploty, a díky tomu potraviny nevsáknou příliš tuku a budou křupavé a šťavnaté.

Odborné poradenství

Kvalifikovaný personál vám na všech pobočkách MAKRO ochotně poradí s výběrem a představí jednotlivé produkty. Doporučí vám vhodné řešení přímo pro vaši provoznu, v němž zohlední konkrétní potřeby vaší restaurace či obchodu. V případě potřeby vám naši zaměstnanci zajistí také objednávku či doručení zvolených výrobků.


Další kuchyňské potřeby

  • Konvektomaty

    Konvektomaty v MAKRO

    Multifunkční zařízení umožňují přípravu pokrmů pomocí horkého vzduchu, páry nebo jejich kombinace.

  • Nářezové stroje

    Kráječe v MAKRO

    Zařízení určená pro krájení rozmanitých druhů potravin se uplatní v restauracích, řeznictvích i lahůdkářstvích.

  • Nože

    Nože v MAKRO

    Kvalitní nůž je nepostradatelným pomocníkem každého profesionálního kuchaře.

  • Hrnce a pánve

    Pánve a hrnce v MAKRO

    Rozličné velikosti, materiály i cenové úrovně umožní každému vybrat si podle svých představ.