Všechny potraviny po tepelné úpravě rychle ztrácejí své původní vlastnosti vlivem působení bakterií. Cílem šokového chlazení a mrazení je maximálně zkrátit dobu, kdy je zpracovaná potravina vystavena teplotám 10–65 °C, při nichž dochází k nejintenzivnějšímu množení mikroorganismů. Použitím šokových zchlazovačů a zmrazovačů dochází k eliminaci tohoto rizika a výraznému prodloužení trvanlivosti tepelně opracovaných potravin.

Více o šokerech

  • Šokové zchlazovače

    Technologie šokového chlazení umožňuje snížit teplotu zpracovaných potravin, a prodloužit tak jejich trvanlivost. Pomocí moderních chladicích zařízení lze vnitřní teploty potravin zchladit z 90 °C na 3 °C za méně než 90 minut. Díky tomuto procesu se doba skladování prodlouží na 5–6 dní bez rizika ztráty kvality.

  • Šokové zmrazovače

    Pro dlouhodobé uskladnění potravin a zachování jejich organoleptických vlastností se využívá technologie šokového mrazení. Během procesu dojde ke snížení vnitřní teploty na -18 °C během krátké doby (max. 240 min). V potravinách se tak vytvoří velmi malé ledové krystalky, které nemají vliv na strukturu, hmotnost, konzistenci, obsah tekutin ani chuť.

  • Výhody

    Technologie šokového chlazení a mrazení je využitelná ve všech gastronomických provozech, jako jsou restaurace, hotely, školní jídelny či nemocniční kuchyně. Procesy umožnují flexibilní a efektivní zpracování potravin a oddělení výrobních procesů od samotného servírování, navíc plně respektují systém HACCP.

Odborné poradenství

Kvalifikovaný personál vám na všech pobočkách MAKRO ochotně poradí s výběrem a představí jednotlivé produkty. Naši odborníci jsou podrobně seznámeni s požadavky na zařízení profesionální kuchyně a díky pravidelným školením o nejnovějších technologiích a předepsaných hygienických normách jsou připraveni vám poradit a pomoci vybrat nejlepší řešení právě pro váš podnik.


Vyberte si z naší bohaté nabídky

  • Konvektomaty

    Konvektomaty v MAKRO

    Multifunkční zařízení umožňují přípravu pokrmů pomocí horkého vzduchu, páry nebo jejich kombinace.

  • Nože

    Nože v MAKRO

    Kvalitní nůž je nepostradatelným pomocníkem každého profesionálního kuchaře.

  • Hrnce a pánve

    Pánve a hrnce v MAKRO

    Rozličné velikosti, materiály i cenové úrovně umožní každému vybrat si podle svých představ.

  • Příbory

    Příbory v MAKRO

    Sady příborů z kvalitních materiálů nabízíme v základní i rozšířené variantě, doplněné o nože na ryby, máslo atd.