Kuřata se na trh dodávají ve třech velikostech. Jarní kuřátka s nažloutlým, výjimečně jemným masem se porážejí ve věku 3–5 týdnů a váží 350–400 g. Nejběžnější brojleři se porážejí v 5.–6. týdnu věku po dosažení váhy 750–1100 g. Nejlépe se hodí ke smažení, pečení nebo grilování. Pulardi váží v porážkovém věku 10–12 týdnů 1200–2500 g. Jejich maso má intenzivnější chuť než maso brojlerů, a krmí-li se pouze kukuřicí, vyznačují se lákavým žlutavým zbarvením.

Kromě celých kuřat chlazených i mražených jsou v prodeji jednotlivé porce včetně vykostěných řízků. Šťavnaté, chutné a málo tučné kuřecí maso je bohaté na proteiny a důležité aminokyseliny a nabízí nesčetné možnosti tepelné úpravy.


Tipy z našeho sortimentu


Více o kuřeti

  • Kuřecí díly

    Různé druhy kuřecích dílů jsou v nabídce chlazené i mražené. U značky Horeca Select se lze spolehnout na profesionální očištění a perfektní přípravu k tepelnému zpracování.

  • Mražené kuřecí produkty

    Kuřecí stehenní a prsní řízky, kalibrovaná stehna a dělená křídla Horeca Select se zamražují technologií IQF. Před přípravou si z balení snadno odeberete potřebný počet porcí.

  • Kuře vcelku

    Celé kuře nabízí nejširší možnosti využití. Dodatečné chutě i objem dodá pečené drůbeži nádivka, kuře lze dále plnit bylinkami, česnekem, citrusy a dalšími ingrediencemi.

Kvalitní a široký sortiment  drůbeže

Předními producenty špičkové drůbeže jsou Francouzi. Čerstvé zboží z Francie je na pultech MAKRO třikrát týdně. Můžete vybírat ze širokého sortimentu chlazené francouzské drůbeže, například kukuřičných kuřátek nebo kuřat Label Rouge, v sezoně jsou v prodeji také kapouni a baby krůty. Z dalších produktů lze zmínit celou chlazenou kachnu a kačera i jejich části, perličky, křepelky a holoubata. Celoročně jsou v nabídce chlazená a mražená kuřata Horeca Select, která pocházejí pouze z kontrolovaných českých farem a byla krmena v souladu s přísnými předpisy.



Oblíbené druhy masa

  • Kachna

    Chlazené kachny v MAKRO

    Křehké a aromatické maso kachen chutná skvěle pečené, smažené i v podobě paštiky či teriny.

  • Srnčí maso

    Srnčí maso v MAKRO

    Srnčí maso má jemnou chuť a je ideální volbou pro ty, kdo se s chutí zvěřiny teprve seznamují.