Hovězí přední nabízí nejvíce typů masa s nejrůznějším kuchyňským využitím, jemuž vévodí guláše a polévky. Kromě cenově výhodného masa na vaření poskytuje i vysoce kvalitní části srovnatelné s masem zadním (např. plec vhodnou na marinovanou pečeni a tatarský biftek) za příznivější cenu. Hovězí plec skýtá libové maso s větším obsahem vaziva. Oproti zadní kýtě je tužší, potřebuje tedy delší tepelnou úpravu, stejně jako krkovice a podplečí neboli péro. To je vhodné i k pečení, zatímco nejlevnější žebro a hrudí se nejlépe uplatní při vaření. Přední kližka s morkovou kostí je nepostradatelná při výrobě silných vývarů.


Tipy z našeho sortimentu

  • Hovězí líčka 140

    Hovězí líčka 140

    Krátké maso z lícních kostí dobytka vyžaduje dlouhou tepelnou úpravu, ovšem pak se promění v delikatesu.

  • Hovězí přední bez kosti CZ chlaz.

    Přední hovězí bez kosti

    Vysoce kvalitní maso z krkovice se kromě klasického dušení a vaření hodí také do pomalého hrnce.

    Více o produktu


Více o hovězím předním

  • Krkovice

    Masitý krk pokrájený na kostky se nejčastěji používá na guláš, vcelku s kostí se může také vařit či pošírovat. Velmi často se zpracovává v mleté podobě.

  • Na polévku

    Nejlepší volbou je hrudí, vysoké žebro nebo kližka s kostí – doplní je kořenová zelenina a koření. Silný a chutný vývar zaručí dlouhé a pozvolné vaření.

  • Plec

    Maso z plece je nejvhodnější k pečení, dušení a vaření. Minutková úprava mu nesvědčí, protože během krátké přípravy vazivo ani šlachy nezměknou.

Objednávky na míru

Díky nové masové platformě MAKRO v Jažlovicích u Prahy, kde probíhá zpracování čerstvého masa, se na nás můžete obrátit s požadavkem na specifické řezy či jiné úpravy dané suroviny. Upřesnit lze také způsob balení, tedy velikost a počet jednotlivých kusů. Tyto specifikace vám umožní jednodušší a rychlejší přípravu masitých pokrmů z vašeho jídelníčku.



Další oblíbené druhy masa

  • Vepřová plec

    Vepřová plec v MAKRO

    Vepřová plec vyžaduje delší tepelnou úpravu a je ideální pro přípravu dušených pokrmů.

  • Hovězí svíčková

    Chlazená hovězí svíčková

    Nejcennější a nejžádanější část hovězího poskytuje křehké a jemné vláknité maso.

  • Vepřová kýta

    Vepřová kýta v MAKRO

    Jedna z nejhodnotnějších částí vepřového poskytuje jemné a mimořádně libové maso.

  • Srnčí maso

    Srnčí maso v MAKRO

    Srnčí maso má jemnou chuť a je ideální volbou pro ty, kdo se s chutí zvěřiny teprve seznamují.