Roštěná patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Dělí se na vysoký a nízký roštěnec, oba poskytují jemně vláknité a dobře prorostlé šťavnaté maso. Vysoký roštěnec obsahující 16 % tuku se nachází za podplečím a má blíž k přednímu masu. Z jeho středu pocházejí oblíbené rib-eye steaky, jejichž obvod lemuje tuk zaručující šťavnatost masa po tepelné úpravě. Vysoký roštěnec s kostí (côte de boeuf) se peče nebo griluje. Nízký roštěnec je libovější (10 % tuku), lze ho péct vcelku i rychle osmažit jako minutky.

Tipy z našeho sortimentu

  • Costata, vysoká roštěná s kostí (chlazená, 700 g)

    Rib Roast, vysoká roštěná s kostí

    Špičkové hovězí maso se hodí pro přípravu šťavnatých a křehkých steaků na pánvi i grilu.

  • Entrecôte, hovězí vysoká roštěná (chlazená)

    Entrecôte, hovězí vysoká roštěná

    Intenzivní mramorování a vyšší tučnost jsou ideálním předpokladem pro dokonalý biftek.


Více o hovězí roštěné

  • Roštěná na minutky

    Steaky z roštěné jsou vyhlášenou lahůdkou. Mezi nejznámější patří T-bone steak s palcem křehké svíčkové, rumpsteak s menším obsahem tuku a výrazně mramorovaný entrecôte.

  • Roštěná na pečení

    Nízký roštěnec se používá pro přípravu proslulého rostbífu. Marinované maso o váze 1,5 kg se peče při 180 °C asi půl hodiny, aby zůstalo růžové a dokonale šťavnaté.

  • Roštěná na dušení

    Plátky roštěnky se mohou dusit na přírodno, na žampionech či s kořenovou zeleninou. Maso je třeba nejdříve zprudka opéci, aby se zatáhlo, a poté se pozvolna dusí do změknutí.

Steaky – porce

V nabídce MAKRO najdete široký výběr profesionálně opracovaných hovězích steaků, hygienicky zabalených po jednotlivých porcích. Maso je okamžitě připraveno ke kuchyňskému použití bez nutnosti dalšího zpracování či porcování. Toto řešení profesionálům umožňuje snadnou kalkulaci porcí, zamezuje ztrátám a přináší s sebou zvýšení produktivity práce a snížení nákladů. Výhodné je i pro gastronomická zařízení s nepravidelnou klientelou či nestálou poptávkou.


Oblíbená masa

  • Hovězí přední

    Přední hovězí v MAKRO

    Hrudí, pupek, žebro a krk vyžadují delší tepelnou úpravu vařením či dušením.

  • Hovězí zadní

    Hovězí zadní v MAKRO

    Maso z kýty, květové špičky a plece se hodí na pečení, dušení, guláše i rolády.

  • Husa

    Chlazené a mražené husy v MAKRO

    Dozlatova pečená husa je zlatým hřebem každé sváteční hostiny.

  • Vepřová plec

    Vepřová plec v MAKRO

    Vepřová plec vyžaduje delší tepelnou úpravu a je ideální pro přípravu dušených pokrmů.