Hovězí svíčková neboli filet je vnitřní bederní sval ležící pod roštěncem. Díky svému umístění je vystaven minimální námaze, proto jeho křehké, jemně vláknité a libové maso patří k nejlepším a pochopitelně také nejdražším částem hovězího masa. Obsahujte pouhých 3–4,5 % tuku. Po nakrájení zasyrova přes svalová vlákna se používá na přípravu šťavnatých steaků nebo medailonků, slavná svíčková pečeně se připravuje vcelku. Maso lze kromě pečení a grilování použít také k pošírování.

Tipy z našeho sortimentu

  • Hovězí svíčková 3/4 kuch. úpr. (Argentina) chlazená

    Chlazená hovězí svíčková

    Hmotnost svíčkové se udává číslem a zkratkou lbs (3/4 lbs = 3–4 libry, 1 libra = 0,454 kg). V sortimentu MAKRO je i ve velikosti 4/5.

    Více o produktu

  • Svíčková hovězí porce chlazené

    Hovězí svíčková – porce

    Nakrájenou svíčkovou českého původu lze použít na gril či na minutky. Maso před tepelnou úpravou nemarinujte, nesolte ani nenaklepávejte!


Více o hovězí svíčkové

  • Dokonalý steak

    Steaky by měly být menší a trochu silnější, aby se propékaly zvolna. Teplota uvnitř steaku se při pečení měří teploměrem na maso, profesionálům stačí tlakový test prstem.

  • Grilování

    Po otočení dejte steak na jiné místo grilu – má vyšší teplotu než to původní. Hotový steak nechte odležet na chladnější straně grilu (do 65 °C), šťáva a vůně se rovnoměrně rozloží.

  • Pečení

    Při pečení i dalších úpravách nedávejte maso na zdroj žáru přímo z chladničky, aby neutrpělo teplotní šok a neztuhlo. Nejdřív ho zprudka krátce osmažte na olivovém oleji a pečte zvolna při nižší teplotě (70 °C v jádře).

Objednávky na míru

Díky nové masové platformě MAKRO v Jažlovicích u Prahy, kde probíhá zpracování čerstvého masa, se na nás můžete obrátit s požadavkem na specifické řezy či jiné úpravy dané suroviny. Upřesnit lze také způsob balení, tedy velikost a počet jednotlivých kusů. Tyto specifikace vám umožní jednodušší a rychlejší přípravu masitých pokrmů z vašeho jídelníčku.


Další oblíbené druhy masa

  • Hovězí roštěná

    Hovězí roštěná na steaky

    Křehký roštěnec je ideální pro minutkovou úpravu a grilování

  • Srnčí maso

    Srnčí maso v MAKRO

    Srnčí maso má jemnou chuť a je ideální volbou pro ty, kdo se s chutí zvěřiny teprve seznamují.

  • Vepřová plec

    Vepřová plec v MAKRO

    Vepřová plec vyžaduje delší tepelnou úpravu a je ideální pro přípravu dušených pokrmů.