Pro dělení hovězího masa na zadní a přední je kromě umístění na jateční půlce rozhodující také obsah kostí, vaziva, šlach a tuku. Méně namáhané zadní hovězí obsahuje převážně svalovinu s nižším podílem vaziva a tukové tkáně. Patří sem například roštěnec a libové maso z kýty, konkrétně vrchní a spodní šál, velký ořech, květová špička (květový šál) a tabulová špička. V kuchyni se nejčastěji využívá k pečení a dušení, výborně se hodí i pro přípravu gulášů, ragú a perkeltů a nabízí také špičkové křehké maso pro minutkovou úpravu.


Více o zadním hovězím

  • Na pečení

    Hovězí pečeně nabízí rozličné možnosti úprav – na česneku, na víně, s kořenovou zeleninou a divokým kořením. Výborně chutná s klasickými omáčkami, jako je koprová, rajská či křenová.

  • Na dušení

    Plátky z kýty dobře poslouží k přípravě závitků – španělských ptáčků, dusí se i na přírodno nebo na houbách. K dušení vcelku se nejčastěji využívá vrchní a spodní šál, ořech či tabulová špička.

  • Na steaky

    Květový šál bez tabulové špičky je nejjemnější částí hovězí kýty. Poskytuje libové a šťavnaté maso, které se výtečně hodí pro přípravu minutek. Stejný potenciál má i vrchní šál.

Objednávky na míru

Díky nové masové platformě MAKRO v Jažlovicích u Prahy, kde probíhá zpracování čerstvého masa, se na nás můžete obrátit s požadavkem na specifické řezy či jiné úpravy dané suroviny. Upřesnit lze také způsob balení, tedy velikost a počet jednotlivých kusů. Tyto specifikace vám umožní jednodušší a rychlejší přípravu masitých pokrmů z vašeho jídelníčku.



Další oblíbené druhy masa

  • Vepřová kýta

    Vepřová kýta v MAKRO

    Jedna z nejhodnotnějších částí vepřového poskytuje jemné a mimořádně libové maso.

  • Hovězí přední

    Přední hovězí v MAKRO

    Hrudí, pupek, žebro a krk vyžadují delší tepelnou úpravu vařením či dušením.

  • Srnčí maso

    Srnčí maso v MAKRO

    Srnčí maso má jemnou chuť a je ideální volbou pro ty, kdo se s chutí zvěřiny teprve seznamují.

  • Kachna

    Chlazené kachny v MAKRO

    Křehké a aromatické maso kachen chutná skvěle pečené, smažené i v podobě paštiky či teriny.