Oblíbenou částí z kategorie hovězího předního je krk neboli krkovice, k jejíž přednostem patří nejen skvělá chuť a široké kulinářské uplatnění, ale také příznivá cena. V oblasti mezi krkem a vysokým roštěncem se nachází tzv. podplečí, z něhož lze mimo jiné připravit výtečné steaky.


Hovězí krk

Věděli jste že..?

Úprava masa zásadně ovlivňuje jeho stravitelnost? Nejhůře stravitelné a pro tělo silně zatěžující během trávení (uvádí se tzv. specificko-dynamický efekt) je maso pečené (např. steak). Nejlépe stravitelné je vařené maso se zeleninou. Nejlépe s přidáním koření jako je kurkuma, koriandr, zázvor, polévkové bylinky, apod.

Nejvhodnější zelenina k hovězímu masu je vařená brokolice, kapusta, květák, celer, mrkev, červená řepa, cibule, česnek.


Znaky

Využití



Čerstvé maso v MAKRO

V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Recepty pro každého

Také máte rádi maso a drůbež, ale nevíte, co z konkrétního masa připravit? Zkuste naše recepty! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!