Qualivo - špičkové hovězí

Qualivo - špičkové hovězí

Prémiové hovězí maso z českých chovů

Qualivo je hovězí maso z  českých chovů připravované podle unikátní švýcarské technologie krmení a chovu zvířat, která respektuje jejich přirozené potřeby. Veškerá produkce pochází z farem z jižní Moravy a z lokálních zdrojů je také většina složek speciálního krmiva. Vzniká tak mimořádně chutné maso s množstvím cenných látek.


Proč Qualivo?

  • prémiové hovězí maso z českého chovu
  • unikátní švýcarská metoda krmení a chovu zvířat
  • výsledkem je velice křehké maso s vysokou výživovou hodnotou
  • lehce stravitelné hovězí maso (bez zátěže trávicího systému)
  • zajistíme vše – „od hlavy až po oháňku!“
  • pro bližší informace kontaktujte vedoucího oddělení masa

Krmivo plné živin

Metoda Qualivo spočívá ve způsobu výkrmu. Jedinečné složení stravy podporuje imunitu, snižuje riziko nemocí a minimalizuje potřebu veterinární péče. Dobytek dostává výhradně suché přírodní krmivo, které obsahuje kukuřičné a pšeničné vločky, rostlinné bílkoviny a oleje, minerální látky, vitamíny a stopové prvky. Krmivo je obohaceno o přírodní směs kolostra, kvasnic, rostlinných extraktů a bylin.

Stálá kvalita

Hovězí maso Qualivo se vyznačuje stabilní kvalitou. Chuťové vlastnosti i délka tepelné úpravy jsou prakticky stejné bez ohledu na roční období. Roli hraje kvalitní a neměnné složení stravy i způsob chovu, jež zvířatům zaručuje dostatek prostoru a pohybu. Zrání probíhá tzv. mokrým způsobem ve vakuu. Qualivo je nabízeno ve více než 20 řezech a většina z  nich vyzrává přes 30 dní od zabalení.

Přirozený způsob chovu

Zvířata se chovají zcela bez genetických vlivů či hormonů ve světlých stájích na jižní Moravě. Jsou ustájena na seně a mají dostatek prostoru a čerstvého vzduchu. Zvířata se mohou volně pohybovat, což pozitivně ovlivňuje chuť i kvalitu masa. Je s nimi zacházeno šetrným způsobem, a to i během přepra-vy a  porážky. Předchází se tím znehodnocení masa stresovými hormony. Díky tomu je Qualivo vysoce šťavnaté a chutné.

Pozitivní vliv na zdraví

Díky způsobu chovu má maso příznivý dopad na zdraví. Je výborně stravitelné a zbytečně nezatěžuje zažívací systém. Obsahuje velké množství selenu, zinku, přírodní mědi nebo železa. Zároveň se vyznačuje vysokým podílem esenciálních mastných kyselin a nízkým obsahem cholesterolu. Přispívá tak k dobré flexibilitě svalů, pomáhá zlepšit kvalitu vlasů či pokožky a zásobuje tělo energií.


Tipy ze sortimentu, akce a cena


Jak vzniklo Qualivo?

Koncept Qualivo se zrodil v roce 1995 ve Švýcarsku. Jeho duchovním otcem je Jürg Hofmann. Prvotní motivací byla jeho tehdejší nespokojenost s kvalitou hovězího masa na trhu, která ho přivedla k vytvoření unikátního systému chovu a výkrmu dobytka. Cílem bylo nabídnout spotřebitelům hovězí maso špičkové kvality s vynikajícími chuťovými vlastnostmi a vysokým obsahem zdraví prospěšných látek. Postupně se k producentům vedle Švýcarska zařadilo také Německo a Česká republika.
Qualivo