Exkluzivní řez Tomahawk získal název podle svého vzhledu, který připomíná tradiční indiánskou sekeru. Krájí se z vysokého roštěnce stejně jako Rib-eye steak, na rozdíl od něj se však u Tomahawku ponechává žebro.


Tomahawk

Věděli jste že..?

Díky ponechané dlouhé kosti působí Tomahawk na talíři velmi atraktivně? Jeho průměrná hmotnost s kostí se pohybuje okolo 1 kg, takže nasytí více osob. Podělte se o něj, je to skutečný zážitek!

Steakové maso není nutné kupovat po kilogramech, velmi dobře poslouží jednotlivé, hygienicky balené a kalibrované porce. Takto připravené plátky ušetří kuchařům práci i čas, navíc umožní ochutnat steaky různých řezů od řady chovných plemen skotu.

Znaky

Maso obsahuje až 16 % tuku a je pro něj typické nápadné mramorování bílými žilkami a také výrazné tukové lemování. Je velmi chutné, křehké a po tepelné úpravě zůstává nadprůměrně šťavnaté.

Využití

Řezu nejvíce sluší minutková úprava na pánvi či grilu a upravuje se i podává s kostí. Optimální stupeň propečení je medium rare (slabě propečený, růžový), díky němuž naplno vynikne chuť, křehkost i šťavnatost masa. Po upečení je třeba maso nechat několik minut odpočinout, jinak hrozí, že po naříznutí vyteče štáva a steak bude sušší.

Čerstvé maso v MAKRO

V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Příprava steaků & grilování

Máte chuť na šťavnatý steak? Šéfkuchař MAKRO Petr Stádník Vám poradí, jak steaky nejlépe připravit a jaké jsou zásady správného grilování.