Krkovice patří k nejoblíbenějším částem vepřového. Šťavnaté, prorostlé a chuťově výrazné maso s obsahem tuku 10–14 % pochází z přední vepřové čtvrtky a od ostatního světle růžového vepřového se liší tmavším odstínem. Prodává se s kostí i bez, oblíbená je rovněž uzená úprava. Vyšší podíl tuku, který vyzdvihne chuťové přednosti masa, krkovici předurčuje k úpravám při vysokých teplotách bez rizika vysušení. Lze ji péci vcelku, nakrájenou na plátky ji můžete grilovat, dusit, péci nebo smažit v trojobalu.

Tipy z našeho sortimentu


Více o vepřové krkovici

  • Krkovice na řízky

    K přípravě smažených řízků volte co nejlibovější krkovici nakrájenou přes vlákno na plátky 1–1,5 cm silné. Maso naklepávejte až těsně před obalováním. Nezapomeňte na malé zářezy po krajích.

  • Krkovíce na pečení

    Dobře prorostlou krkovici nejlépe s kostí před pečením zprudka opečte na pánvi, aby se maso na povrchu zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Čím tučnější kousek zvolíte, tím více se po upečení zmenší.

  • Krkovice na grilování

    Vybírejte lehce prorostlou krkovici s kostí – ideálně pevné, světle zbarvené plátky asi 3 cm silné. Maso nenaklepávejte a grilujte je zhruba za 6 hodin po vyjmutí z chladničky.

Garance kvality

Vepřové maso Horeca Select z českých farem patří k nejkvalitnějším produktům na trhu, přičemž původ každého kusu lze dohledat až ke konkrétnímu farmáři. Chovatelé jsou povinni kontrolovat a evidovat používané krmivo, což zaručuje, že zvířatům podávají jen kvalitní suroviny. Během 12denní záruční lhůty může být maso uloženo v ochranné atmosféře nebo ve vakuu bez obav ze ztráty kvality. Po rozbalení z vakua by mělo 10 minut odvětrat a po vyjmutí z chladničky ho před přípravou nechte ustálit na pokojovou teplotu. Nikdy maso nedávejte na zdroj žáru přímo z chladničky, aby neutrpělo teplotní šok a neztuhlo.



Další oblíbené druhy masa

  • Hovězí roštěná

    Hovězí roštěná na steaky

    Křehký roštěnec je ideální pro minutkovou úpravu a grilování

  • Kuře

    Česká kuřata

    Za popularitou kuřat stojí výtečná chuť, snadná dostupnost a nevídaně široký kulinářský potenciál.

  • Srnčí maso

    Srnčí maso v MAKRO

    Srnčí maso má jemnou chuť a je ideální volbou pro ty, kdo se s chutí zvěřiny teprve seznamují.