Vepřovou pečeni najdete v prodejnách také pod názvem kotleta nebo karé.  Kvalitní libové maso obsahující zhruba 5 % tuku pochází ze hřbetu. V zadní části pečeně je přirostlá křehká panenka (filet, svíčková) – nejkvalitnější a nejlibovější vepřové maso s pouhými 2 % tuku, ideální pro minutkovou úpravu. Přední část pečeně bývá k dispozici s částí žeber a hrudními obratli, případně naporcovaná na jednotlivé kotlety s kostí či bez. Maso lze péct vcelku, plátky se připravují jako minutky nebo steaky na grilu, smaží se v trojobalu.

Tipy z našeho sortimentu

  • Vepřová pečeně b. k. BIO chlaz.

    Vepřová pečeně bez kosti

    Libová vykostěná pečeně BIO pochází z českého chovu, kde jsou vepři kvalitně a zdravě krmeni a žijí ve velkorysém prostoru.

  • FL Vepřová pečeně b. k. plátky chlaz.

    Vepřová pečeně – plátky

    Plátky pečeně vlastní značky MAKRO Fine Life lze grilovat, dusit a smažit. Vyžadují kratší tepelnou úpravu než kotlety s kostí.

    Více o produktu


Více o vepřové pečeni

  • Kotlety na minutky

    Dlouhý pobyt v marinádě zbytečně přebije chuť masa, proto v případě minutek vsaďte na potření ochucenou směsí krátce před přípravou, nebo hotové maso podávejte s omáčkami či dipy.

  • Karé na pečení

    Karé vcelku lze potřít směsí na bázi hořčice, skvěle si rozumí také s kmínem a česnekem. Křupavou a chutnou kůrku zajistí směs strouhanky, oleje a sekaných čerstvých bylinek.

  • Pečeně na dušení

    Nakrájené kotlety lze dusit na pepři, na kmíně či houbách, výtečně chutnají také v kombinaci se šalvějí a jablky. Křehkou pečínku získáte pomalým dušením celé pečeně v mléce.

Garance kvality

Vepřové maso Horeca Select z českých farem patří k nejkvalitnějším produktům na trhu, přičemž původ každého kusu lze dohledat až ke konkrétnímu farmáři. Chovatelé jsou povinni kontrolovat a evidovat používané krmivo, což zaručuje, že zvířatům podávají jen kvalitní suroviny. Během 12denní záruční lhůty může být maso uloženo v ochranné atmosféře nebo ve vakuu bez obav ze ztráty kvality. Po rozbalení z vakua by mělo 10 minut odvětrat a po vyjmutí z chladničky ho před přípravou nechte ustálit na pokojovou teplotu. Nikdy maso nedávejte na zdroj žáru přímo z chladničky, aby neutrpělo teplotní šok a neztuhlo.



Oblíbená masa

  • Hovězí svíčková

    Chlazená hovězí svíčková

    Nejcennější a nejžádanější část hovězího poskytuje křehké a jemné vláknité maso.

  • Kuře

    Česká kuřata

    Za popularitou kuřat stojí výtečná chuť, snadná dostupnost a nevídaně široký kulinářský potenciál.

  • Srnčí maso

    Srnčí maso v MAKRO

    Srnčí maso má jemnou chuť a je ideální volbou pro ty, kdo se s chutí zvěřiny teprve seznamují.