Divočáci obývají listnaté a smíšené lesy, kde se živí výhradně přírodní potravou. Díky tomu obsahuje jejich maso řadu prospěšných látek – cenné bílkoviny a také množství vitaminů a minerálů. Je tmavočervené, křehké, šťavnaté a aromatické a oproti ostatním druhům spárkaté zvěře má vyšší obsah tuku. V kuchyni má kančí maso všestranné využití – hodí se k pečení, grilování, dušení, na minutky i pro přípravu gulášů a ragú. Lovná sezona dospělých prasat začíná v srpnu a trvá do konce roku, mladší kusy do dvou let se loví celoročně.

Tipy z našeho sortimentu

  • Divočák - plec bez kosti

    Kančí plec

    Chlazenou plec využijete k dušení vcelku a k přípravě zvěřinových gulášů, hodí se také k umletí.

  • Divočák - kýta bez kosti

    Kančí kýta

    Z vykostěné kýty lze připravit pečeni, obstojí také ve formě minutek opečených na pánvi či grilu.


Více o kančím mase

  • Kančí na dušení

    Na kostky pokrájená plec či krkovice se využívá pro přípravu gulášů a ragú. Maso skvěle doplní kořenová zelenina a divoké koření – bobkový list, pepř, nové koření, případně jalovec a tymián.

  • Kančí na minutky

    Pro steakovou úpravu se nejlépe hodí plátky kančí kýty, karé nebo krkovice. Skutečnou delikatesou jsou medailonky z panenky, která poskytuje obzvlášť křehké a jemné maso.

  • Kančí na pečení

    Skvělou pečeni připravíte z kýty nebo karé, výborně obstojí také šťavnatá a dobře prorostlá krkovice. Kančí hřbet z mladého kusu se výtečně hodí k opékání na otočném grilu.

Záruka kvalitního masa

Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v MAKRO je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti. Zpracování ulovených kusů podléhá přísným normám a maso je vždy prohlédnuto proškolenou osobou – členem mysliveckého sdružení. Pokud je zvíře v pořádku, myslivec vyplní prohlášení, bez nějž se maso nesmí prodávat.



Další oblíbená masa