Mořské plody, jako jsou krevety, ústřice, humři a langusty, patří mezi vysoce ceněné delikatesy. Dříve bývaly tyto pochoutky výsadou přímořských oblastí, díky moderní chladicí technice a stále důmyslnějšímu systému přepravy si je dnes mohou dopřát i gurmeti ze vzdálených částí světa. V nabídce MAKRO naleznete pestrý výběr mořských plodů v chlazené i mražené podobě – mezi exkluzivní položky sortimentu patří živí krabi, humři a langusty.



Více o mořských plodech

  • Hlavonožci

    Hlavonožci patří ke gurmánským pochoutkám oblíbeným především ve středomořské, asijské a orientální kuchyni. V MAKRO zakoupíte čerstvé chobotnice, k dispozici jsou také mražené a předvařené. Měkčí a jemnější maso poskytují sépie známé obsahem inkoustového barviva, jež se využívá v potravinářství, např. k barvení těstovin. V sortimentu nechybějí ani olihně (kalamáry), které vedle oblíbených smažených kroužků vybízejí k řadě dalších kuchyňských úprav.

  • Mušle

    Mlži neboli mušle a škeble se vyznačují vysokým obsahem bílkovin, vitaminů a minerálních látek, a představují tak nejen velice chutnou, ale i nutričně hodnotnou potravinu. Pro labužníky jsou v MAKRO připraveny dva druhy ústřic v prvotřídní kvalitě: ústřice jedlá, pro niž je typický okrouhlý a plochý tvar schránky, a ústřice obrovská, která je robustnější a rozmanitě tvarovaná. Součástí nabídky jsou také delikátní mušle slávky, konkrétně slávky jedlé a středomořské.

  • Korýši

    Široký výběr humrů, langust, krevet a krabů v MAKRO uspokojí i nejnáročnější zákazníky. Specialitou sortimentu jsou živí korýši, především langusta evropská, humr severský, humr kanadský a různé druhy krabů (kamčatský, hnědý a zelený evropský). Dále nabízíme čerstvé tygří a bílonohé krevety chované na farmách i z volného lovu. Součástí nabídky jsou také balení korýši v chlazené i mražené podobě, kuchyňsky opracovaní a po tepelné úpravě.

Garance kvality

Specializovaná platforma ryb v Čechách zajišťuje vedle zpracování a distribuce mořských plodů do jednotlivých velkoprodejen MAKRO také přísnou kontrolu jejich kvality. Každá kategorie i každý druh mají stanoveny znaky čerstvosti, které se hodnotí u každého artiklu. Kromě toho je pečlivě kontrolován také způsob přepravy a správná teplota při převozu i předání.