Mořské ryby hrají v lidské výživě důležitou roli a měly by být pravidelnou součástí jídelníčku. Rozličné druhy umožňují nepřeberné varianty kuchyňského zpracování, a zároveň dodávají organismu vysoké množství vitaminů, minerálních látek a stopových prvků. Rybí maso a v něm obsažený tuk jsou cenným zdrojem vitaminu A, B12 a D, jódu, železa a také tryptofanu – aminokyseliny, jež podporuje činnnost nervové soustavy.



Více o mořských rybách

  • Garance kvality

    Kontrola kvality probíhá minimálně ve třech fázích – kontrola dodavatele, kontrola zakoupených ryb na specializované platformě v Čechách a průběžné kontroly přímo na prodejnách, které provádějí certifikovaní rybáři. Nejdůležitějšími kritérii jsou vzhled ryby, pružnost masa, vzhled očí, barva žáber a vůně, ověřuje se také způsob balení (dostatek ledu, správné etiketování apod.).

  • Sezonnost mořských ryb

    Nabídku čerstvých ryb v MAKRO ovlivňují lovné sezony jednotlivých druhů. Exotické ryby, tuňák či mečoun jsou k dispozici celoročně s výjimkou letních měsíců. Druhy jako treska či makrela se loví pouze několikrát v roce. Podrobný přehled sezonnosti jednotlivých druhů, který vám pomůže se zorientovat a vhodně naplánovat menu pro vaše zákazníky, naleznete v přiloženém pdf souboru.

  • Ryby ze všech moří

    Než se ryby a mořské plody dostanou na pulty velkoprodejen MAKRO, projdou specializovanou rybí platformou v Čechách. Čerstvý sortiment se zaváží 5x týdně, a to především z Norska, Řecka, Itálie, Francie, Nizozemska, Dánska, Rakouska a samozřejmě také z České republiky. Mezi naše zdroje patří i Severní Amerika, Jihovýchodní Asie nebo Afrika.

Legální a ekologický rybolov 

V sortimentu ryb dodržuje MAKRO politiku udržitelného rozvoje a ekologické zodpovědnosti. Jeho obchodní partner je členem sdružení Friends of the Sea. Kvóty odchytu jsou nižší, ale úředně doložitelné. U 50 exotických druhů ryb, jež MAKRO nabízí, věnuje společnost maximální pozornost tomu, aby dodavatelé dodržovali přísná rybářská omezení.