Balkánský sýr patří mezi měkké bílé sýry v solném nálevu, které jsou primárně určeny k přímé spotřebě. Vyrábí se z pasterovaného kravského mléka a vyznačuje se výrazně slanou čistou mléčnou chutí a minimálně 40% podílem tuku v sušině. Na řezu má sýr stejnoměrnou barvu a jeho konzistence je měkká a drobivá, což umožňuje snadné krájení. Balkánský sýr se řadí mezi přírodní sýry typu Feta, které se však na rozdíl od něho vyrábějí z ovčího a kozího mléka.


Tipy z našeho sortimentu

  • Arla Apetina sýr bílý

    Arla Apetina sýr bílý

    Chlazený sýr balkánského typu obsahuje 40 % t. v s. a díky praktickým malým kostičkám se hodí především jako posyp na zeleninové saláty.

  • Madeta Balkánský sýr

    Madeta Balkánský sýr

    Balkánský sýr v praktickém 3kilogramovém kbelíku je ideální k přípravě salátů nebo jako chuťovka k vínu či pivu.

    Více o produktu


Více o Balkánském sýru

  • Ve studené kuchyni

    Sýr nakrájený na kostky se výborně hodí ke sklence vína nebo piva. Nejčastěji se uplatní v zeleninových salátech, výtečně chutná také marinovaný v pikantním nálevu.

  • V teplé kuchyni

    Balkánský sýr můžete okořenit a opéct na grilu. Lze ho použít jako přísadu do omáček, těstovinových salátů, případně jako náplň do pokrmů z masa, zeleniny nebo listového těsta.

  • Podávání

    Balkánský sýr by se měl vždy uchovávat v původním slaném nálevu, který udržuje jeho správnou vlhkost a chuť. Servírujte ho ihned po vyjmutí z ledničky – nejlépe chutná v doprovodu oliv.

Garance kvality

České sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Balkánský sýr se na tuzemském trhu objevuje v mnoha různých provedeních od známých i méně známých výrobců – do naší nabídky pečlivě vybíráme pouze ty nejlepší produkty.



Oblíbené sýry

  • Olomoucké tvarůžky

    [enter text]

    Klasika mezi domácími sýry má pikantní chuť a zcela nezaměnitelné aroma.

  • Gorgonzola

    Gorgonzola

    Pro slavný italský sýr s modrou plísní je typická krémová konzistence.

  • Brie

    [enter text]

    Měkký sýr s bílou ušlechtilou plísní získává zráním výraznou chuť a aroma.

  • Mozzarella

    [enter text]

    Pravá mozzarella z buvolího mléka obsahuje až 50 % tuku v sušině.