Měkký zrající sýr s bílou plísní na povrchu se vyrábí z kravského mléka. Má kulatý tvar, pružné krémové jádro, jedinečné aroma a lahodnou houbovou chuť. Na trh se dodává buď v klasické variantě nebo v různých příchutích – mezi nejprodávanější patří paprika, zelený pepř a česnek. Hermelín se skladuje při teplotě asi 5 °C a nejčastěji se konzumuje v původní podobě nebo nakládaný.


Tipy z našeho sortimentu


Více o Hermelínu

  • Ve studené kuchyni

    Populární český sýr se používá do pomazánek, salátů, ke zdobení jednohubek, chlebíčků a obložených mís. Díky jemné chuti a vhodné konzistenci se často nakládá do oleje.

  • V teplé kuchyni

    Méně vyzrálý Hermelín, který nemá dominantní chuť, se může obalovat a smažit, případně grilovat. Hodí se také jako přísada na pizzy nebo jako součást pokrmů z mletého masa.

  • Podávání

    Aby Hermelín mohl plně rozvinout své aroma, vyjměte ho z lednice minimálně půl hodiny před podáváním. Dokonalý chuťový zážitek podtrhne hroznové víno, čerstvé bílé pečivo a vlašské ořechy.

Garance kvality

České sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Kvalitu hermelínů Král sýrů dokládá kromě velké obliby u spotřebitelů také certifikát značky KLASA udílený Ministerstvem zemědělství.



Oblíbené sýry

  • Olomoucké tvarůžky

    [enter text]

    Klasika mezi domácími sýry má pikantní chuť a zcela nezaměnitelné aroma.

  • Jihočeská Niva

    [enter text]

    Sýr s modrou plísní a slanou pikantní chutí se pyšní více než šedesátiletou tradicí.

  • Brie

    [enter text]

    Měkký sýr s bílou ušlechtilou plísní získává zráním výraznou chuť a aroma.

  • Raclette

    Polotvrdý sýr – Raclette

    Polotvrdý sýr se tradičně podává roztavený s bramborami na loupačku.