Jihočeská Niva je jedním z prvních českých produktů, které získaly Chráněné zeměpisné označení EU. Spotřebiteli oblíbená a vyhledávaná pochoutka má více než šedesátiletou tradici a mezi její charakteristické vlastnosti patří ušlechtilá modrá plíseň a slaná pikantní chuť. Sýr z kravského mléka (50 % tuku v sušině) původně zrál ve skalních štolách, ale nyní se pro tyto účely využívají moderní nadzemní sklepy. Chuti Jihočeské Nivy dává vyniknout především vyzrálé červené víno z pozdních sběrů Cabernet Sauvignon, Merlot a Barique.


Tipy z našeho sortimentu

  • Jihočeská Niva 6x 110 g

    Jihočeská Niva 6x 110 g

    Oblíbená lahůdka v praktickém balení 6x 110 g vyniká slanou pikantní chutí po ušlechtilé plísni a je nepostradatelným pomocníkem ve studené i teplé kuchyni.

  • Jihočeská Niva 1x cca 2,5 kg

    Jihočeská Niva 1x cca 2,5 kg

    Velký bochník sýra se hodí především do gastroprovozů, hotelů, nebo vícečlenných domácností. Stejně jako ostatní nivy od Madety splňuje požadavky bezlepkové diety.


Více o Jihočeské Nivě

  • Niva ve studené kuchyni

    Tradiční sýr se skvěle uplatní nastrouhaný v zeleninových salátech a pikantních pomazánkách. Hodí se také jako náplň do sendvičů. Díky výrazné chuti je vyhledávanou součástí sýrových talířů.

  • Niva v teplé kuchyni

    Niva se často používá jako přísada do omáček, náplň do pirožků či pokrmů z masa. Hodí se také jako posyp na pikantní topinky, toasty, pizzu, případně do zapékaných zeleninových pokrmů.

  • Podávání

    Aby Jihočeská Niva mohla plně rozvinout své aroma, vyjměte ji z lednice nejméně čtvrt hodiny před podáváním. Dokonalý chuťový zážitek podtrhne čerstvá zelenina, ovoce a ořechy.

Garance kvality

České sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Jihočeská Niva se řadí ke klenotům našeho sortimentu – jako výjimečnou ji uznala i Evropská unie.



Oblíbené sýry

  • Olomoucké tvarůžky

    [enter text]

    Klasika mezi domácími sýry má pikantní chuť a zcela nezaměnitelné aroma.

  • Roquefort

    roquefort

    Král sýrů s modrou plísní se vyrábí výhradně z ovčího mléka.

  • Brie

    [enter text]

    Měkký sýr s bílou ušlechtilou plísní získává zráním výraznou chuť a aroma.

  • Mozzarella

    [enter text]

    Pravá mozzarella z buvolího mléka obsahuje až 50 % tuku v sušině.