Pravé olomoucké tvarůžky z netučného tvarohu zrajícího pod mazem mají v České republice prokázanou téměř šestisetletou historii – první zmínka o podobném pokrmu pochází z roku 1452, název tvarůžky se objevil zhruba o 130 let později. V roce 1872 zabodovaly na světové výstavě ve Vídni a roku 2010 získaly po šesti letech snažení chráněné zeměpisné označení Evropské unie. Kromě pikantní chuti a výrazné vůně se tvarůžky pyšní spoustou bílkovin a vápníku, nízkým obsahem kalorií (127 kcal/100 g) a minimem sacharidů a tuku.


Tipy z našeho sortimentu


Více o olomouckých tvarůžkách

  • Tvarůžky ve studené kuchyni

    Tradiční sýr nejlépe chutná na plátku čerstvého, máslem namazaného chleba. Lze z něho připravit také vynikající jednohubky – stačí nakrájet kolečka na bagetu nebo celozrnné rohlíky.

  • Tvarůžky v teplé kuchyni

    Olomoucké tvarůžky lze obalovat a smažit, často se používají jako náplň do pokrmů z masa. Dále se hodí na pikantní pizzu či do zapékaných vegetariánských pokrmů.

  • Podávání

    Tento typ sýra je třeba skladovat při teplotě od 4 °C až do 8 °C a po rozbalení ho nechat asi deset minut „odvětrat“. Vždy servírujte pouze tvarůžky pravidelného tvaru, pružné konzistence a jantarové barvy.

Garance kvality

České sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Olomoucké tvarůžky se řadí ke klenotům našeho sortimentu – při jejich výrobě se nepoužívají geneticky modifikované potraviny a jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu.



Oblíbené sýry

  • Roquefort

    roquefort

    Král sýrů s modrou plísní se vyrábí výhradně z ovčího mléka.

  • Brie

    [enter text]

    Měkký sýr s bílou ušlechtilou plísní získává zráním výraznou chuť a aroma.

  • Mozzarella

    [enter text]

    Pravá mozzarella z buvolího mléka obsahuje až 50 % tuku v sušině.