Gorgonzola patří mezi nejznámější italské vývozní artikly. Jako mnoho jiných tamějších sýrů se pyšní označením D.O.P. a pochází z provincií, které leží zčásti v Lombardii a zčásti v Piemontu. Plnotučný sýr z kravského mléka s obsahem 48 % tuku v sušině se vyrábí z pasterovaného mléka, do něhož se přidávají fermentační prostředky a spory ušlechtilé plísně. Lahůdka s bohatým zelenomodrým žilkováním zraje po dobu 2 až 3 měsíců v přírodních skalních jeskyních s kontrolovanou teplotou.


Tipy z našeho sortimentu


Více o Gorgonzole

  • Ve studené kuchyni

    Gorgonzolu lze podávat buď samostatně nebo jako součást sýrového talíře. Tradiční lahůdka vyniká pikantní a kořeněnou chutí, která se hodí k žampiónům, černým olivám a ředkvičkám.

  • V teplé kuchyni

    Polotvrdý mléčný výrobek najde výborné uplatnění především v polévkách, zapečených bramborách a zeleninových omáčkách. Dále utvoří chutnou náplň do bramboráků nebo palačinek.

  • Podávání

    Před konzumací nechte Gorgonzolu minimálně půl hodiny v pokojové teplotě, aby se správně rozvinula její chuť a vůně. Může se podávat s kouskem chleba a silným červeným vínem.

Garance kvality

Italské sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Garancí skvělé chuti je také označení D.O.P., které zaručuje tradiční původ, charakteristický způsob výroby a vynikající vlastnosti produktu.



Oblíbené sýry

  • Olomoucké tvarůžky

    [enter text]

    Klasika mezi domácími sýry má pikantní chuť a zcela nezaměnitelné aroma.

  • Roquefort

    roquefort

    Král sýrů s modrou plísní se vyrábí výhradně z ovčího mléka.

  • Raclette

    Polotvrdý sýr – Raclette

    Polotvrdý sýr se tradičně podává roztavený s bramborami na loupačku.