Stejně jako tomu bylo v případě jiných slavných pochutin, i o vzniku pařeného sýra mozzarella prý kdysi rozhodla náhoda – údajné zakopnutí a následný pád sýřeniny do vařící vody. Dnešní originální mozzarella se vyrábí sofistikovaněji, a to z buvolího mléka – výsledný produkt Mozzarella di Bufala vyniká měkkou konzistencí a velmi lahodnou chutí. Z důvodu nedostatku buvolího mléka se však při výrobě mozzarelly často používá mléko kravské (Fior di Latte), či jeho kombinace s mlékem buvolím.


Tipy z našeho sortimentu

  • Mozzarella di bufala D. O. P.

    Mozzarella di bufala D. O. P.

    Mozzarella z buvolího mléka si smí nárokovat chráněné označení původu. Její výroba podléhá přísným kontrolám, čímž je zaručena nejvyšší kvalita a jedinečný chuťový zážitek.

    Více o produktu

  • Galbani Mozzarella

    Galbani Mozzarella

    Galbani Mozzarella v nálevu neobsahuje žádné konzervační látky. Lahodný sýr v praktickém 125g balení je ideální přísadou do studených i teplých pokrmů.

    Více o produktu


Více o mozzarelle

  • Mozzarella ve studené kuchyni

    Pravou mozzarellu z buvolího mléka se vyplatí podávat samostatně – stačí ji nakrájet na plátky a pokapat extra panenským olivovým olejem. Výborná je například v kombinaci s avokádem, olivami a rajčaty.

  • Mozzarella v teplé kuchyni

    Mozzarella najde skvělé uplatnění především v zapékaných pokrmech, ať už jsou to pizzy či těstoviny. Může posloužit také jako náplň slaných koláčů případně pečiva z listového těsta.

  • Podávání

    Mozzarellu skladujte v chladničce a ihned po otevření sáčku ji nakrájejte a podávejte. Váháte-li s výběrem vhodného nápoje, vsaďte na jemně perlivá suchá bílá vína.

Garance kvality

Italské sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Garancí skvělé chuti je také označení D. O. P., které zaručuje tradiční původ, charakteristický způsob výroby a vynikající vlastnosti produktu.



Další oblíbené sýry

  • Roquefort

    roquefort

    Král sýrů s modrou plísní se vyrábí výhradně z ovčího mléka.

  • Brie

    [enter text]

    Měkký sýr s bílou ušlechtilou plísní získává zráním výraznou chuť a aroma.

  • Olomoucké tvarůžky

    [enter text]

    Klasika mezi domácími sýry má pikantní chuť a zcela nezaměnitelné aroma.