Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Datlový pudink s karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou

Datlový pudink s karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 1 hod. 30 min.

Ingredience:

 
  • 300 g čerstvých datlí
  • 100 g másla
  • 200 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 špetky mleté skořice
  • 2 špetky mletého hřebíčku
  • 2 polévkové lžíce plnotučného jogurtu

Omáčka:

 
  • 130 g cukru
  • 130 g másla
  • 150 ml smetany ke šlehání

Příprava:


1. Datle namočíme na 30 minut do vody, poté je zcedíme a rozmixujeme na pyré.

2. Máslo vyšleháme s cukrem do krému a přidáme vejce, mouku, kypřicí prášek a koření.

3. Vše promícháme a opatrně přidáme jogurt a datle.

4. Směs vložíme do máslem vymazaných forem a pečeme při 180 °C 35 minut.

5. V mezidobí si připravíme omáčku – cukr lehce zkaramelizujeme s máslem, zalijeme smetanou a svaříme do husté karamelové omáčky.

6. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.


Recept podle šéfkuchaře Romana Dolejše


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce