Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Krém z bílé čokolády s jehličím a strouhankou

Krém z bílé čokolády s jehličím a strouhankou

Počet porcí: 5
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 

Ingredience:

 
  • 350 g krystalového cukru
  • 5 g rozmarýnu
  • 350 g mandlí
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g kakaového prášku
  • 300 g másla
  • 2 g soli
  • 2 750 g bílé čokolády
  • 20 ml smetany 33 %
  • 650 g pasterizovaných žloutků
  • 20 g dehydrovaného rozmixovaného jehličí
  • 5 g jalovcového prachu
  • 200 g jehličí


Postup:

1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, vmícháme do ní žloutky, jehličí a jalovec.

2. Necháme lehce vychladnout, přidáme vyšlehanou smetanu a směsí naplníme různé druhy forem.

3. Čokoládovou strouhanku připravíme z cukru, rozmarýnu a mandlí, které umixujeme v mixéru.

4. Následně přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a uložíme je do mrazničky.

5. Mezitím vyhřejeme troubu na 120 °C, zamrzlé těsto nahrubo nastrouháme na silikonovou fólii na plech a 2 hodiny sušíme.




Převzato z časopisu Gastro jaro 2017.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Další sortiment

Ostatní sortiment