Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Marmeláda z pomerančů

Marmeláda z pomerančů
Počet porcí: 8-10
Obtížnost: ★★☆☆☆

Čas přípravy: 3-4 hod.

Ingredience:

 
  • 1 kg pomerančů
  • 2 kg cukru
  • 3 l vody
  • 1 citron


Postup:

1. Pomeranče i citron rozpůlíme a vymačkáme do hrnce. Dužinu i pecky dáme stranou do plátýnka. Z vymačkaných pomerančů vydlabeme zbytky dužiny a také ji přidáme do plátýnka, které svážeme. Zbylou kůru z pomerančů nakrájíme na tenké nudličky.

2. K vymačkané šťávě do hrnce přidáme plátýnko se zbytky, nakrájenou kůru a vodu. Přivedeme k mírnému varu a vaříme 2 hodiny doměkka. Plátýnko vyjmeme, necháme vychladnout a vymačkáme do hrnce.

3. Přidáme cukr, rozmícháme a přivedeme k mírnému varu. Marmeláda je hotová, jakmile teplota stoupne na 105 °C. Pro jistotu ale ještě uděláme želírovací zkoušku na vychlazeném talířku.

4. Pokud marmeláda želíruje, plníme ji do horkých sterilizovaných sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout


Tipy ze sortimentu

Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce