Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Piškotová roláda s fialkami

Roláda s fialkami

Počet porcí: 6 porcí
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g pískového cukru
  • 5 vajec
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 5 dl šlehačky
  • 50–70 g fialek
  • podle chuti moučkový cukr do šlehačky a na ozdobu

Postup:

1. Vejce s cukrem a kakaem ušleháme do pěny a opatrně vmícháme mouku.

2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru čtverce či obdélníku.

3. Pečeme zprudka asi 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C, a jakmile těsto na povrchu lehce zrůžoví, plech vytáhneme, aby neztvrdlo.

4. Korpus ještě zatepla zarolujeme i s pečicím papírem, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.

5. Lehce oslazenou šlehačku vyšleháme do tuha (vynecháme-li cukr, více vynikne chuť fialek).

6. Rozprostřený korpus potřeme šlehačkou a rovnoměrně posypeme fialkami, několik jich necháme na ozdobu. Srolujeme a dáme do chladničky.

7. Před podáváním ozdobíme zbylými květy a lehce pocukrujeme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Další sortiment

Ostatní sortiment