Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 900 g pečené dýně
  • 450 g ricotty
  • 300 g hladké mouky
  • 220 g nastrouhaného parmazánu
  • 110 g másla
  • 25 g čerstvé šalvěje
  • 20 g soli
  • mletý muškátový oříšek

Orientační cena za porci: 26 Kč
Doporučená prodejní cena: 85 Kč

Postup:

1. Pečenou dýni (kterou je třeba péct bez vývaru, aby nebyla řídká) rozmixujeme na pyré a přidáme ricottu, parmazán, sůl a muškátový oríšek.

2. Do směsi postupně vmícháme mouku a vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme 8 válečků o průměru asi 2,5 cm. Každý váleček nakrájíme na stejné díly o velikosti cca 2 cm.

3. Nakrájené noky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou, a poté je vyjmeme.

4. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalvejové lístky a krátce je orestujeme. Přidáme noky a krátce opečeme.

5. Hotové noky na talíři posypeme parmazánem a podáváme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina