Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Asijské smažené houby s pak-choi

asijske-smazene-houby

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg asijských hub (například shiitake, hlíva ústřičná nebo shimeji)

  • 500 g pak-choi

  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 malý kousek zázvoru

  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml rýžového vína
  • 60 ml sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce sezamových semínek
  • sůl, pepř
  • arašídový olej

Postup:

1. Houby očistíme a nakrájíme.

2. Pak-choi podle velikosti buď rozpůlíme, nebo rozčtvrtíme.

3. Papriku, cibuli a mrkve nakrájíme na jemné proužky, česnek, chilli papričku a zázvor nasekáme.

4. Houby osmahneme v pánvi wok na troše arašídového oleje, přidáme cibuli, česnek a chilli a promícháme.

5. Vsypeme mrkev a papriku a krátce osmahneme. Vmícháme pak-choi.

6. Přilijeme rýžové víno, vývar a sójovou omáčku.

7. Přidáme med a vše při vysoké teplotě 3 minuty redukujeme.

8. Ochutíme solí a pepřem a ozdobíme sezamovými semínky.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina