Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta s jahodami a strouhaným tvarohem

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

Těsto:

 
  • 1000 g Tvaroh měkký, tučný
  • 200 g Aro Chléb toustový
  • 150 g Mouka hrubá
  • 50 g Vejce
  • 100 g Žloutky pasterované
  • 5 g Sůl kamenná

Posyp:

 
  • 50 g Tvaroh na strouhání
  • 50 g Máslo 82%
  • 10 g Aro Cukr moučkový
  • 750 g Jahody čerstvé

Orientační cena za porci: 21,24 Kč

Postup:

Příprava těsta:

1. Nejdříve si okrájíme opečené okraje toastového chleba a následně v kutru rozmělníme.

2. Do kotlíku navážíme tvaroh, mouku, přidáme vejce, žloutky, rozmělněnou žemli, ochutíme solí a v univerzálním stroji s nástavcem „štít“, rychlost č. 1, rozmícháme do hladkého těsta.

3. Těsto necháme v chladničce odležet cca 30 minut, aby se nám lépe tvarovalo.

Příprava knedlíků:

1. Z připraveného těsta si navážíme dílky o váze 60 g, ze kterých vytvarujeme placičky, uprostřed silnější.

2. Na střed vložíme očištěnou jahodu a prsty pečlivě zabalíme tak, abychom vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka asi 7 minut.

3. Poté je drátěným podběrákem vyndáme do gastronádoby s rozpuštěným máslem a důkladně je omastíme. Knedlíky ihned servírujeme. Zbývající knedlíky uchováváme v chladničce a odváříme dle potřeby.

Servírování:

1. Uvařené knedlíky přeložíme na teplý talíř, posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme máslem.


Tipy kuchaře:

1. Knedlíky můžeme podávat se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem nebo strouhanou čokoládou.


Tipy zo sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce