Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pizza Margherita a pizza Parma

Pizza Margeritha

Počet porcí: 3
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

Pizza Margherita:

 
  • těsto na pizzu
  • drcená rajčata
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • buvolí mozzarella
  • cukr
  • oregano
  • mořská sůl
  • bílý pepř

Pizza Parma:

 
  • lístky rukoly
  • cherry rajčata
  • parmská šunka

Postup:

Pizza Margherita:

1. Nejprve z těsta vypracujeme tenkou placku a pokryjeme ji drcenými rajčaty, která dochutíme oreganem, solí, pepřem, cukrem a olivovým olejem.

2. Celou pizzu ještě pokapeme větším množstvím olivového oleje.

3. Ve stejných vzdálenostech poklademe na pizzu mozzarellu. Náš tip: doporučujeme, abyste použili buvolí mozzarellu; ta se používala původně. Pokud chcete použít mozzarellu z kravského mléka, nejprve ji dochuťte solí a pepřem.

4. Pizzu pečeme v předehřáté troubě přibližně při teplotě 250 °C asi osm minut. Náš tip: místo trouby na pizzu můžete použít kámen na pizzu – placka tak bude krásně křupavá!

5. Vyjmeme pizzu z trouby a poklademe ji lístky čerstvé bazalky. Pozor: nedávejte je na pizzu před pečením, spálily by se a zhořkly.


Pizza Parma:

1. Stačí, když připravenou pizzu Margheritu oživíme lístky rukoly, parmskou šunkou a rozpůlenými cherry rajčátky.

2. Těsně před podáváním přidáme trošku strouhaného parmezánu a olivového oleje. Podáváme s červeným vínem.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Pečivo a další sortiment

Ostatní sortiment