Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pohankové rizoto s houbami a se špenátem

Pohankové rizoto s houbami a se špenátem

Počet porcí: 5
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

 
  • 300 g pohanky
  • 250 g čerstvých hub (např. žampiónu)
  • 150 g čerstvého listového špenátu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • parmazán
  • čerstvý tymián

Postup:

1. V hluboké pánvi orestujeme na olivovém oleji najemno pokrájenou cibuli.

2. Přidáme nakrájené houby a po chvíli vsypeme pohanku.

3. Vše krátce osmahneme a postupně po naběračkách přiléváme vývar – tak, aby se tekutina nejdříve vstřebala.

4. Když je pohanka měkká (cca po 20 minutách), stáhneme ji z ohně a přimícháme lžíci másla spolu s jemně nasekaným špenátem. Vše osolíme a opepříme.

5. Před podáváním rizoto posypeme strouhaným parmazánem a čerstvým tymiánem.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina