Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Quinoa s restovanými mandlemi a tempehem

Quinoa s restovanými madlemi a tempehem

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

Těsto:

 
  • 250 g quinoy
  • 600 g zeleniny dle chuti
  • 200 g uzeného nebo natural tempehu
  • 120 g mandlí natural
  • extra panenský kokosový tuk
  • kurkuma
  • medvědí česnek
  • himálajská sul

Postup:

1. Pro větší pestrost doporučujeme namíchat černou, bílou i červenou quinou.

2. Před vařením quinou důkladně propláchneme a následně vaříme 15–20 minut ve dvojnásobném množství nové vody.

3. Zároveň uvaříme ve vodě či v páře zeleninu podle vlastní chuti (mrkev, květák, brokolici...).

4. Rozpálíme pánev a na lžičce extra panenského kokosového tuku asi 2 minuty restujeme mandle nakrájené na plátky a kostičky tempehu (tradiční výrobek z fermentované sóji, používá se jako náhražka masa ve vegetariánských receptech).

5. Přidáme zeleninu, promícháme a dochutíme špetkou kurkumy, medvědího česneku a himálajské soli.

6. Vše důkladně na pánvi promícháme a servírujeme s uvařenou quinoou.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina