Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Risotto Parmigiano

Risotto parmigiano

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 1 l hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 400 g krátkozrnné rýže
  • 150 ml bílého vína
  • máslo
  • česnek
  • cibule
  • mořská sůl

Postup:

1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme máslo a zlehka na něm cibuli a česnek podusíme.

2. K podušenému česneku s cibulí přidáme rýži. Rýži stále míchejte, aby se zrníčka nepřichytávala ke dnu pánve, rizoto pak zhořkne.

3. Jakmile začnou být zrníčka rýže průsvitná, začneme pomalu přilévat vývar a bílé víno. Pozor: Vývar, který přiléváme, musí být teplý, aby se rýže nepřestala vařit.

4. Rýži dochutíme troškou soli a za stálého míchání ji zvolna vaříme, dokud se z pánve nevypaří všechna tekutina. Poté do rizota přidáme lžíci másla.

5. Do základu rizota přilijeme šlehačku, přidáme parmezán a vše zamícháme. Nakonec můžeme dochutit čerstvými bylinkami.


Poznámka: Výběr rýže je velmi důležitý. Vhodná je pouze krátkozrnná rýže, například druh Arborio. Dlouhozrnná rýže vhodná není.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Sýry v MAKRO

Sýry