Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Rizoto s baby mangoldem

Rizoto Mangold

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

Rizoto:

 
  • 250 g kulatozrnné rýže
  • 2 šalotky
  • 200 ml bílého vína
  • 1 000 ml vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 hřebíček
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 70 g másla
  • sůl, pepř

Baby mangold:

 
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce másla
  • 250 g baby mangoldu
  • 50 ml bílého vína
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek

Postup:

1. Šalotku nasekáme nadrobno a společně s rýží ji orestujeme na olivovém oleji, až zesklovatí.

2. Poté rýži podlijeme vínem a přidáme koření.

3. Po troškách přidáváme vývar, vždy tak, aby se tekutina do rýže před další dávkou vsákla.

4. Pokračujeme, dokud není rýže na skus (cca 12 minut).

5. Poté vmícháme máslo, parmazán a podle chuti sůl a pepř.

6. Nasekanou šalotku a česnek necháme na másle zesklovatět.

7. Přidáme omyté lístky mangoldu (několik jich necháme na ozdobu) a podlijeme vínem a vývarem.

8. Vaříme, dokud mangold nezavadne, poté vše ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmícháme do připraveného rizota.


Tip: Takto připravené rizoto lze ihned podávat i bez dalších doplňků.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Pečivo a další sortiment

Ostatní sortiment