Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Sendvič s grilovanou zeleninou

Sendvič s grilovanou zeleninou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 10 ks tmavého pečiva (á 65 g)
  • 400 g červené papriky
  • 400 g žluté papriky
  • 200 g cukety
  • 200 g lilku
  • 10 listů salátu štěrbák
  • 100 g másla
  • 50 g bazalkového pesta

Orientační cena za porci: 17 Kč
Doporučená prodejní cena: 75 Kč

Postup:

1. Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme „vypotit” vodu. Máslo necháme povolit, vmícháme do něj bazalkové pesto a vložíme zpět do lednice.

2. Papriky nakrájíme na širší plátky a spolu s cuketou a lilkem je krátce opečeme na grilu nebo grilovací pánvi.

3. Pečivo rozkrojíme a vnitřní strany nasucho opečeme. Poté je potřeme bazalkovým máslem.

4. Na spodní díl pečiva položíme list salátu a naplníme ho směsí vychladlé zeleniny. Zeleninu přiklopíme horní polovinou pečiva a sendvič můžeme podávat.


Gastro tip: Grilovanou zeleninu můžete ochutit provensálským kořením, čerstvými bylinkami, česnekem či doplnit výrazným ovčím nebo kozím sýrem. Místo bazalkového másla lze použít také ochucenou majonézu nebo čerstvý sýr s bylinkami.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina