Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Stir fry tofu s květákem a houbami

Stir fry tofu s květákem a houbami

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

Tofu:

 
  • 1 kg přírodního tofu
  • 15 g bramborového škrobu
  • 250 g slunečnicového oleje

Zelenina:

 
  • 10 g čerstvého chilli
  • 60 g čerstvého česneku
  • 60 g čerstvého zázvoru
  • 120 g hub shitake nebo hlívy ustričné
  • 150 g červené cibule
  • 120 g lahůdkové cibulky
  • 200 g čerstvého květáku
  • 200 g arašídového oleje
  • 20 g čerstvého koriandru
  • 60 g čerstvých sojových výhonků
  • 15 g soli

 
  • 80 g sojové omáčky Kikkoman
  • 80 g sweet chilli omáčky
  • 120 g rýžového vína Mirin
  • 90 g rybí omáčky
  • 10 g citronu (štáva)

Doplněk:

 
  • 700 g jasmínové rýže
  • 875 g vody

Postup:

1. Tofu nejprve nakrájíme na kostky a ty prohodíme se škrobem.

2. Zprudka je osmažíme na oleji do zlatavé barvy.

3. Ve woku rozpálíme olej a na něm orestujeme nasekaný zázvor, česnek a chilli, pak postupně restujeme nahrubo krájené zeleniny od nejtvrdší po tu nejměkčí.

4. Jakmile je všechna zelenina orestovaná na skus, tak ji zastříkneme všemi tekutinami dle receptu, rychle prohodíme, případně dochutíme solí.

5. Nakonec přihodíme do woku čerstvé bylinky. Pokrm servírujeme spolu s vařenou jasmínovou rýží.

Příprava rýže:

1. Jasmínovou rýži vložíme do speciálnho hrnce na vaření rýže, přidáme vodu, hrnec uzavřeme a zapneme.

2. Jakmile je rýže hotová, hrnec se sám vypne.

3. Otevřeme ho, rýži zlehka ode dna promícháme, a ještě na 8 minut opět uzavřeme.

4. Následně servírujeme.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež