Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Švestkové knedlíky z bramborového těsta sypané mákem a skořicí

Švestkové knedlíky z bramborového těsta sypané mákem a skořicí

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

Těsto:

 
  • 1 200 g brambor (varný typ B)
  • 310 g jemné krupičky
  • 100 g másla (82 %)
  • 100 g vajec
  • 15 g kamenné soli

Náplň:

 
  • 900 g švestek

Posyp:

 
  • 300 g másla (82 %)
  • 150 g mletého máku
  • 150 g moučkového cukru
  • 20 g mleté skořice

Postup:

Příprava těsta:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé oloupeme. Po vychladnutí je nastrouháme do mísy (nejlépe ručně) na jemném struhadle s ostrými očky.

2. Na brambory nasypeme jemnou krupičku, prsty nejdříve rozmělníme hrudky brambor a lehce je promísíme s krupičkou tak, aby byly sypké. Pak přidáme vejce, sůl a vše promícháme.

3. Těsto navážíme na cca 40 g kusy. Z nich vytvarujeme placičky, do kterých zabalíme švestky. Knedlíky musíme při tvarování dobře zabalit, aby se při vaření nerozpadly.


Vaření knedlíků:

1. Ovocné knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pomalým varem je vaříme asi 8 minut.

2. Poté je podběrákem vyjmeme a přeložíme do gastronádoby s rozpuštěným máslem. Uvařené knedlíky nejlépe ihned servírujeme.


Příprava posypu a servírování:

1. Mletý mák v misce smícháme s moučkovým cukrem a mletou skořicí.

2. Na teplý talíř naaranžujeme uvařené knedlíky potřené máslem, které posypeme ochuceným mákem a podlijeme rozpuštěným máslem.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce