Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Thajský salát se zelenou papájou

Thajský salát se zelenou papájou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 30 - 40 minut

Ingredience:

 
  • 2000 g zelené papájy
  • 4 chilli papričky (10 g)
  • 6 stroužků česneku (40 g)
  • 200 g cherry rajčat
  • 100 g arašídů nesolených
  • 20 g limetky (šťáva)
  • 30 g rybí omáčky
  • 5 lžic hnědého cukru (90 g)
  • 50 g čerstvého koriandru
  • 200 g mrkve karotky prané

Orientační cena za porci: 45,87 Kč

Postup:

Příprava salátu:

1. Papáju a mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké nudličky (julliene). Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme najemno.

2. Do hmoždíře vložíme oloupaný česnek a nakrájené chilli a vše rozmělníme na pastu. Pak přidáme rybí omáčku, cukr a limetovou šťávu a vše v hmoždíři řádně promícháme.

3. Do mísy dáme nastrouhanou papáju, mrkev, nakrájená cherry rajčata a přidáme připravenou pastu. Vše důkladně promícháme.

Servírování:

Zamíchaný salát servírujeme na talíř a nakonec ozdobíme hrubě nasekaným koriandrem a drcenými arašídy



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce