Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g hub
  • 150 g sterilovaných fazolí
  • 150 g zeleného chřestu (nemusí být)
  • 150 g baby kukuřice
  • 2 sladké papriky
  • 1 svazek mangoldu
  • 3 jarní cibulky
  • 150 g cukrového hrášku
  • 100 g sójových výhonků
  • 1 polévková lžíce červené kari pasty
  • 450 ml kokosového mléka
  • 120 g kešu oříšků
  • 2 polévkové lžíce pražených sezamových semínek
  • ½ svazku koriandru
  • arašídový olej
  • sójová omáčka


Postup:

1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky.

2. V pánvi rozehřejeme olej, zlehka na něm orestujeme cibuli, česnek a po chvilce i houby.

3. Následně přidáme kukuřici, chřest, papriky a fazole.

4. Vmícháme kari pastu, vše důkladně promícháme, zalijeme kokosovým mlékem a 5 minut provaříme

5. Přidáme jarní cibulku, hrášek a sójové výhonky a vaříme další 3 minuty.

6. Do směsi přidáme sezamová semínka a dochutíme sójovou omáčkou.

7. Podáváme posypané nasekaným koriandrem a kešu.


Chuť kari nejlépe vynikne v kombinaci s jasmínovou rýží.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina