Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 300 g pšeničné mouky
  • 125 ml mléka
  • 125 ml smetany
  • 4 vejce
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 50 g másla
  • 1 červená paprika
  • 3-4 jarní cibulky
  • 2 rajčata
  • 3 žampiony
  • bílý pepř
  • mořská sůl

Postup:

1. Mouku dáme do mísy, přidáme k ní máslo a ochutíme špetkou soli. Poté vše smícháme dřevěnou vařečkou.

2. Přidáme trochu vody a pokračujeme v míchání. Nakonec do směsi vmícháme jedno vajíčko.

3. Přendáme si hmotu na pracovní desku a hněteme ji tak dlouho, až získáme hladké těsto. Potom z těsta vytvoříme čtverec.

4. Aby si těsto mohlo odpočinout, zabalíme ho do potravinářské fólie. Díky tomu ho pak snadno vybalíme, aniž by se potrhalo. Mezitím nakrájíme papriku na kostičky, jarní cibulku na malá kolečka, rajčata na plátky a žampiony také na kostičky.

5. Nyní dáme do mísy tři vejce a ušleháme je se solí a pepřem. Během šlehání přidáme nejdříve mléko a potom smetanu. Nakonec do směsi přidáme strouhaný parmezán a opět vše pečlivě promícháme.

6. Teď se můžeme vrátit k těstu. Poprášíme pracovní plochu trochou mouky, položíme na ni těsto a poprášíme ho také moukou. Moukou vysypeme i formu na quiche. Poté válečkem těsto rozválíme, až bude o trochu větší než forma.

7. Abychom mohli těsto zvednout, navineme ho na váleček a znovu ho odvineme přímo nad formou. Přejedeme válečkem po okrajích formy, aby se těsto čistě odřízlo.

8. Podklad z těsta prořízneme do kříže a poklademe ho směsí mléka, smetany a sýra – dokud nebude dno celé zakryté.

9. Nyní na směs rozložíme zeleninu – kromě rajčat. Poté přidáme trochu tekuté směsi, pak povrch poklademe rajčaty a nakonec přes ně nalijeme zbytek hmoty.

10. Nakonec dáme quiche do předehřáté trouby.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina