Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečené kachní prso s batátovým pyré, černorybízovým coulis a bruselskou kapustou

Pečené kachní prso s batátovým pyré, černorybízovým coulis a bruselskou kapustou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

Maso:

 
  • 1 200 g kachních prsou s kůží
  • sůl, pepř

Pyré:

 
  • 800 g sladkých brambor
  • 200 g másla
  • 100 ml smetany
  • sůl, pepř

Coulis:

 
  • 50 ml černorybízového likéru
  • 100 g černého rybízu
  • 50 ml pomerančové šťávy

Kapusta:

 
  • 200 g bruselské kapusty
  • 30 g másla
  • sůl, pepř

Příprava:


1. Kachní prsa očistíme a z obou stran osolíme a opepříme.

2. Poté je vložíme na rozehřátou pánev kůží dolů a opečeme dorůžova.

3. Očištěné batáty uvaříme ve slané vodě doměkka, následně je vymixujeme spolu se smetanou a máslem a podle potřeby přidáme sůl a pepř.

4. Černý rybíz s likérem a pomerančovou šťávou převaříme, rozmixujeme a zcedíme.

5. Kapustu očistíme, zařízneme a do kořene uděláme nožem křížek.

6. Krátce ji zblanšírujeme a vložíme do ledové vody.

7. Před podáváním kapustu zregenerujeme na másle a dochutíme solí a pepřem.


Recept podle šéfkuchaře Romana Dolejše


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež