Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Sváteční guláš z líček

Guláš z líček

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 3-4 hod

Ingredience:

 
  • 1200 g hovězích líček
  • 3 velké cibule
  • 400 g kvalitních konzervovaných rajčat
  • 500 ml domácího hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 1 polévková lžíce mleté sladké papriky
  • 1 polévková lžíce mleté uzené papriky
  • sádlo nebo rostlinný olej
  • sůl, pepř  

Pracovní postup:

1. Hovězí líčka odblaníme  a nakrájíme na kostky, cibule nasekáme nahrubo.

2. V silnostěnném hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a cibuli na něm pozvolna orestujeme do zlatavé barvy.

3. Poté vsypeme mletou papriku, promícháme, přidáme nakrájená líčka  a necháme je zatáhnout.

4. Přidáme jemně nakrájenou rajčatovou dužinu, nasekaný česnek, bobkový list  a trochu vývaru.

5. Vše osolíme a opepříme a na mírném plameni necháme maso pozvolna dusit do změknutí, podle potřeby můžeme podlévat vývarem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež