Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 6 hodin

Ingredience:

 
  • 2,2 kg jehněčí kýty (1,5 kg bez kosti)
  • 1 mrkev
  • ½ pórku
  • 2 cibule
  • 1 polévková lžíce fenyklových semínek
  • 500 ml červeného vína
  • větvička tymiánu
  • větvička rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička habanero
  • olivový olej
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 citron (kůra)
  • sůl, pepř

Na krustu:

 
  • 250 g bílého toastového chleba
  • 1 svazek bylinek (pažitka, petržel, tymián, rozmarýn)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Postup:

1. Maso očistíme a zbavíme tuku a blan. Zeleninu nakrájíme na kousky nepřesahující velikost vlašského ořechu. Kýtu po celém povrchu osolíme, opepříme a posypeme fenyklovými semínky. Vložíme ji do rozpálené pánve a zprudka opečeme ze všech stran.

2. Do pánve přidáme nakrájenou zeleninu a opečeme ji společně s masem. Podlejeme vínem a přendáme do pečicí nádoby.

3. Na povrch masa položíme bylinky, stroužky česneku a posypeme ho nasekanou chilli papričkou. Lehce zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 5 hodin při 80 °C.

4. Toastový chléb nakrájíme na malé kostičky. Rozmixujeme bylinky, česnek, nakrájený chléb a po troškách přiléváme olivový olej – směs musí zůstat sypká. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

5. Bylinkovou směs nasypeme na kuchyňské prkénko a upečenou kýtu po celém povrchu potřenou hořčicí v ní důkladně obalíme. Navrch nastrouháme trochu citronové kůry a krátce zapečeme v troubě na nejvyšší stupeň.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež