Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Smažený pstruh

Smažený pstruh

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 4 ks menších pstruhů
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • vejce
  • bílé víno
  • strouhanka
  • olivový olej
  • sůl

Šťouchané brambory:

 
  • 2 000 g brambor (varný typ B)
  • 150 ml smetany (30%)
  • 100 g žluté cibule
  • 100 g másla (82%)
  • 20 g kamenné soli
  • 20 g petrželové nati

Postup:

1. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme. Pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet.

2. Vejce rozšleháme s několika lžícemi bílého vína. Pstruhy obalíme nejprve v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.

3. Ryby smažíme ve větším množství oleje dozlatova (cca 15 minut).


Příprava šťouchaných brambor

1. Oloupané, překrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Mezitím orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibulku.

2. Brambory scedíme a následně rozšťoucháme šťouchadlem. Přidáme teplou smetanu, cibulku, máslo a krátce vymícháme.

3. Nakonec, těsně před podáváním, vmícháme nasekanou nebo na nudličky nakrájenou listovou petržel.


Podávání:

1. Na nahřátý talíř položíme porci šťouchaných brambor, kterou doplníme čerstvě upečenou porcí pstruha, plátkem slaniny a česneku. Na závěr vše podlijeme výpekem z pánve.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody