Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaný srnčí hřbet s černým kořenem, švestkami a bramborovou kaší

Grilovaný srnčí hřbet s černým kořenem, švestkami a bramborovou kaší

Počet porcí: 5
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: cca 6 hodin

Ingredience:

 
  • 800 g srnčího hřbetu
  • 10 g soli Maldon
  • 5 g mletého nového koření
  • 20 g másla
  • 50 g šalotky
  • 30 g černého kořene
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 10 g soli
  • 2 g čerstvě umletého pepře
  • 100 g švestek
  • 10 ml slivovice
  • 100 g krystalového cukru
  • 10 g jehličí
  • 100 g sušených švestek
  • 40 ml citronové šťávy
  • 500 ml vody
  • 600 g oloupaných brambor
  • 50 ml mléka
  • 2 g mletého muškátového oříšku
  • 30 g másla

Postup:

Příprava masa

1. Srnčí maso odblaníme, nakrájíme a vaříme v sous-vide 3 hodiny při 55 °C.

2. Před podáváním opečeme na másle s novým kořením a solí Maldon – standardně se doporučuje podávat jako medium rare.


Příprava doplňků

1. Černý kořen oloupeme, nakrájíme a na šalotce opečeme do zesklovatění, přidáme zeleninový vývar a vaříme doměkka.

2. Poté vše rozmixujeme na jemné pyré, ochutíme solí a pepřem a propasírujeme.

3. Švestky podélně nařízneme, vyjmeme pecky a na omaštěném papíře je necháme na rozřezané straně zkaramelizovat.

4. Slivovici, jehličí, cukr, sušené švestky a citronovou šťávu svaříme s vodou, aby se vše rozpustilo, a následně směs vaříme v sous-vide 6 hodin při 55 °C.


Příprava kaše

1. Pokrm podáváme s bramborovou kaší, kterou připravíme z uvařených a scezených brambor, do nichž přidáme máslo, sůl, muškátový oříšek a mléko.

2. Směs poté vyšleháme a propasírujeme.




Převzato z časopisu Gastro jaro 2017.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež