Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: až 45 min

Ingredience:

 
  • 2 000 g hovězí vývar, vlastní výroba
  • 130 g Horeca Select cibule žlutá
  • 100 g máslo 82%
  • 100 g Aro mouka hladká
  • 900 g Horeca Select brambory varný typ B
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer bulva
  • 100 g petržel kořen
  • 100 g kapusta čerstvá
  • 10 g houby sušené
  • 30 g česnek čerstvý
  • 1 g kmín mletý
  • 1 g Horeca Select pepř černý mletý
  • 10 g Horeca Select majoránka čerstvá
  • 10 g Horeca Select petržel listová
  • 15 g sůl kamenná


Cena za jednu porci:
11,08 Kč

Postup

Příprava polévky (asi 45 minut):

1. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle dosklovata.

2. Pak přisypeme hladkou mouku, snížíme příkon tepla a pozvolna restujeme do nazlátlé barvy.

3. Takto orestovanou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme metlou, ochutíme solí, kmínem, mletým pepřem a prováříme asi 20 minut.

4. Během varu přidáme do polévky oloupané, na hrubší kusy nakrájené brambory a kořenovou zeleninu.

5. Sušené houby krátce namočíme do horké vody a přidáme i s ní do polévky.

6. Polévku vaříme do úplného změknutí přidaných surovin.

7. V závěru polévku dochutíme nastrouhaným čerstvým česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky.

8. Listy kapusty nakrájíme na čtverce, které spaříme v horké vodě a následně vložíme do polévky.


Servírování:

1. Do nahřátého hlubokého talíře nalijeme polévku a doplníme ji překrájenou listovou petrželí.


Tipy šéfkuchaře: 

1. Bramborová polévka je naše národní polévka, proto má v každém regionu trochu jinou podobu.

2. Bramborová polévka je vždy hodně sytá, proto se často podává jako přesnídávková.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina