Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Carpaccio z Jihotyrolského špeku CHZO

Carpaccio z Jihotyrolského špeku CHZO

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

 
  • 300 g Jihotyrolského špeku CHZO
  • 1 středně velká kedlubna
  • 1 Jihotyrolské jablko CHZO (odrůda Gala nebo Golden Delicious)
  • 3 lžíce bílého jogurtu na dochucení
  • sůl, citronová šťáva, jablečný ocet na ozdobu
  • plátky jablka
  • petrželka,máta,řeřicha

Postup:

1. Na talíř rozprostřete tenké plátky Jihotyrolského špeku CHZO.

2. Oloupejte kedlubnu, omyjte Jihotyrolské jablko CHZO a poté je nastrouhejte.

3. Obojí smíchejte v misce, přidejte jogurt, špetku soli, citronovou šťávu a ocet podle chuti.

4. Za použití kulaté formičky položte dortík z jablek a kedlubny na špekové carpaccio.

5. Ozdobte tenkými plátky jablek a bylinkami (například mátou nebo svazkem řeřichy).


Alternativa: Pokud máte raději jemnější chutě, můžete místo kedlubny použít rukolu, polníček či jiný sezonní salát.


Tip šéfkuchaře: 

1. Krájejte Jihotyrolský špek na co nejtenčí plátky a vždy proti směru vlákna!



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina