Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dvojí pečená řepa

Dvojí pečená řepa

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 90 min

Ingredience:

 
  • 270 g červené řepy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • sůl, pepř

Postup:

1. Všechnu červenou řepu kromě jedné bulvy očistěte, zabalte do alobalu a dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C asi 60 minut.

2. Zbylou řepu oloupejte a na mandolíně nakrájejte na tenké plátky.

3. Dejte do mísy. Osolte, opepřete a zastříkněte octem.

4. Upečenou řepu nechte zčásti vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky

5. Na talíř servírujte nejprve pečenou řepu  a pak nakládanou.

6. Dochuťte solí, pepřem a zakápněte olivovým olejem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina