Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Hřebenatky s estragonovým beurre blanc

Hřebenatky s estragonovým beurre blanc

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★★★
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 300 g hřebenatek
  • 100 g studeného másla
  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml estragonového octa
  • 1 šalotka
  • 2 snítky čerstvého estragonu
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl, pepř

Postup:


1. Do rendlíku dejte víno, ocet, nasekanou šalotku a trochu nahrubo drceného pepře.

2. Přiveďte k varu svařte na pětinu.

3. Sceďte a dále svařte téměř na sirup.

4. Na zcela zmírněném plameni postupně zašlehejte máslo a dochuťte solí. Uchovejte v teple.

5. Hřebenatky očistěte a osolte.

6. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a hřebenatky zprudka opečte dozlatova.

7. Do omáčky vmíchejte nasekaný estragon a servírujte s hřebenatkami.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody